Randobloggen
Svenska Cycling Plus
OkategoriseradeRandobloggen

Abloc Winter Challenge no4.

28 December kördes fjärde upplagan av Abloc Winter Challenge, en fantastisk manifestation för cykling året runt och sedan 2015 en fin mellandagstradition. Jag hade förmånen att även detta år få vara en av ledarna i den snygga gruppen och i och med detta blev det mitt fjärde vintervarv runt Vättern.

2018 års upplaga satte deltagarrekord (gissar på runt 70 cyklister)  och vi fick dela upp den snygga gruppen i två för att det skulle bli hanterbart. Starten för de två snygga grupperna gick 05.00 med några minuters mellanrum och den snabba gruppen rullade iväg 05.45. En annan fin mellandagstradition är ju Rapha Festive 500 som går ut på att man ska cykla 500km från Julafton till Nyårsafton så för att samla ihop några extra kilometrar tog jag cykeln in till Jönköping från Nässjö. Vädret var ganska tråkigt men lämpligt för att vara ute hela dagen och cykla. Temperaturen varierade mellan några få minusgrader och upp till någon plusgrad, ingen nederbörd och inte alltför mycket vind. Det var dock både grått och dimmigt och vi fick tyvärr inte se mycket av solen, men man kan ju inte få allt.

Stämningen var god men lite spänd på Hovrättstorget i Jönköping strax före 05.00. Ingo från Gårdsrosteriet bjöd på finkaffe under tiden som alla cyklister lämnade väskor i följebilen och tog plats i startfållan. Gruppen delades av i två lite mindre klungor och snart förbyttes oljudet från en klarinett till det ljuva krasandet av dubbdäck mot kullerstenarna.

Vi trampade lugnt ut ur staden i mörkret och jag såg verkligen fram emot att få en heldag på cykeln, utomhus tillsammans med andra likasinnade och rundan överträffade mina högt ställda förväntningar. Vi cyklade, fikade, cyklade lite till, såg solen gå upp i Hjo, åt våfflor i Karlsborg, cyklade genom Tiveden, skrattade, hjälptes åt i backarna, käkade skumtomtar och energikakor, blev trötta, fikade i Askersund, cyklade, kissade i vägkanten, upplevde solnedgången efter Motala, åt middag på Starrby Hotell i Vadstena, cyklade runt Tåkern, fick kramp, drack cola, hjälptes åt, räknade ner de sista milen, åt glass och drack kaffe i Gränna och avslutade de sista milen in till målet i Jönköping starka tillsammans.

Vi fick verkligen en heldag. Klockan hann bli 22.45 innan vi var i mål efter nästan 34 mils härlig vintercykling och vi fick avsluta tillsammans med mat och prisutdelning på Vox Hotel.

Stort tack Abloc och snygga gruppen för ännu ett förstklassigt arrangemang. Vilken grym tillställningen det här är. Vägarna, fikat, matkontrollerna, följebilarna, mekaniker, kaffet, cyklisterna, stämningen, ALLT! Har ni inte kört än så hoppas jag ni överväger att hänga med 2019 och för er som kört tidigare hoppas jag vi ses igen.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.