Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Abloc Winterchallenge igen…

Det blir en fjärde gång av hittills fyra möjliga Abloc Winter Challenge den 28 december. Det har blivit en fin tradition att i gott sällskap cykla runt Vättern i mellandagarna så när jag fick frågan om jag ville vara ledare även detta år var jag inte sen att svara ja. Upplägget ser ut som förra året. Start 0500 på Hovrättstorget i Jönköping. Max 100 cyklister i förhoppningsvis 3 startgrupper, inledningsvis tråkiga vägar till Hjo som väl är till stor del i mörker, soluppgång och sedan myspys i Karlsborg där vi stannar för våfflor och annat mums, vackra vägar i Tiveden, Askersund, Zinkgruvan, middag i Vadstena, några mysiga kaffestopp och så en avslutande middag med prisutdelning på Vox hotell. Självklart med förstklassig uppbackning med följebilar, proffslangning och prima sällskap. Jag är redan sugen och har laddat upp med nya dubbdäck och skärmar till min blivande vintercykel.

Jag sålde min gamla cyclocross i somras, så i år kommer jag rulla på min TREK 920. Det kommer bli perfekt tror jag. Jag har skaffat plattformspedaler i plast för att slippa metallklossar som leder kylan rakt upp i fötterna. Däcken blir Schwalbe Marathon Winter Plus och långa skärmar från Planet Bike. Kommer säkert behöva förlänga bakskärmen med en kompislapp men det hinner jag nog lösa. Styrväskan från Swift Industries kommer bli helt perfekt, får ju ner ett mindre julbord och extrakläder i den väskan.

Hoppas ni hänger på och njuter av vintercykling i mellandagarna!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.