Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

ablochomechallenge

Nu har det varit tyst länge på bloggen. Inte utan anledning heller kanske. Efter helgen i Berlin drog viruset in över Europa och det mesta ändrades, även om vi än så länge har möjlighet att både cykla ensamma och i små grupper. Mitt cyklande har till ganska stor del bedrivits inomhus på Zwift, mest av tidsbrist och bekvämlighetsskäl faktiskt.

Randonneursäsongen blir lite annorlunda. Många klubbar har justerat sina lopp så att man ska cykla ensam eller i mycket små grupper (2-3 cyklister), fotostämpla istället för att gå in på mackar och pizzerior m.m. m.m. För La Lepre Stancas del går första 200km breveten nu på annandagen men jag behöver troligtvis jobba den dagen. Kanske kan jag köra sträckan nån dag tidigare istället.

Cabin Fever som alla andra lopp har vi tyvärr tvingats att ställa in i den form det var tänkt. Utländska cyklister har ingen möjlighet att ta sig hit och resande inom riket skall minimeras så även om vi blivit under 5 personer fanns det inget annat att göra än att ställa in. Förhoppningsvis kan vi köra en enklare variant med oss arrangörer. Vi bor ju ändå här och att cykla ensam eller i liten grupp är som sagt tillåtet än så länge. Vad gäller övriga planer så får vi väl helt enkelt se hur det utvecklar sig. Rhino Run är ju inte förrän i November så det kanske kan gå att genomföra. I övrigt ser jag fram emot att äventyra i Sverige.

Tur det finns hjältar som ABLOC nu när allt annat ställs in. I helgen som gick arrangerades första upplagan av Abloc Home Challenge. Ett event där man själv eller i liten grupp skulle cykla en egenhändigt komponerad runda och fotografera väl valda objekt. Vädret var fantastiskt och efter lite tjänst i trädgården hade jag möjlighet att sticka ut på en runda. Uppdragen var:

GC:
* Slingrig väg
* Leende
* Fika
* Sjöutsikt
* After-bike

och om man satsade på den lite hårdare HC-kategorin:
* Medeltida träkyrka
* Vattenfall
* Lama
* Kwaremont öl
* Poängkort från Abloc-event

Min plan blev att klämma in så många uppdrag som möjligt i en och samma bild. Södra Sveriges högsta vattenfall Stalpet blev målet. Jag packade kök, kaffe, aeropress och stack dit. Köpte fikabröd i Aneby och väl på plats mös jag med kaffekokande och lyxmuffins från Thimons konditori. Inte svårt att le även om det kanske ser lite stelt ut på bilden. Totalt blev det en solorunda på 65 km i solsken och några väl investerade timmar på må-bra kontot.

Tack Abloc för inspirationen och för att ni fortsätter sprida cykelglädje. Det behövs säkerligen mer nu än när det är en alldeles vanlig vår.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.