Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Ändrade planer

Länge sedan jag skrev nåt nu. Har dragits med en smärtande rygg efter vurpan i fjällen som har tagit tid att läka. Nu är det äntligen bra igen och jag kan träna ordentligt. Har dessutom känts lite tomt efter fjällturen och med ett inställt Rhino Run men nu börjar motivationen komma tillbaka igen.

Jag skulle ju åkt till Sydafrika denna veckan för att köra Rhino Run genom Sydafrika och Namibia med start nu till helgen. Jag blåste dock av de planerna redan i somras och nu för ett par veckor sedan ställdes loppet officiellt in. Kändes ju helt orimligt att resa över hela jordklotet för att cykla som situationen ser ut nu och som det känns kommer det säkert att vara ganska problematiskt att resa ett bra tag framöver. Har spanat lite på att dra till Norge och köra Fat Viking också i Januari men det ställdes också in här om veckan.

Nu blir det lite andra planer istället och jag börjar bli rejält sugen.
Närmast i kalendern blir det Night Rider tillsammans med arrangören Eskapad Adventure som körs fredagen den 13 November i kring Jönköping. Start 22:22 och målgång lagom till frukosten. En hel natt med cykling i November kan ju bli hur miserabelt som helst men samtidigt hur kul som helst. Jag gillar mörkercykling, kommer rulla på min Salsa Cutthroat med Dynamo och K-Lite lyse så förhoppningsvis kan jag lysa upp stigar och grusvägar ordentligt. Jag har ju dessutom förmånen att få köra i kläder från 7Mesh så lite dåligt väder bör inte vara några problem. Eventet kommer bygga på loopar där man passerar ett basläger efter varje loop och kan fylla på med energi, byta kläder, byte batterier m.m. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en höjdare och jag väntar nyfiket på hur Mats på Eskapad lägger looparna.

Salsan när vi var ute och rekade rutter åt Nässjö Kommun.

Efter Night Rider hoppas jag på att gnida mig igenom Festive 500 i mellandagarna, vara ledare på 6:e upplagan av Abloc Winter Challenge den 23:e Januari, Köra 15 mil fatbike under Global Fat Viking Challenge 29-30 Januari och sedan får vi se vad 2021 har att erbjuda. Jag har lite planer men får ta och återkomma när de är lite mer spikade än att bara vara på idéstadiet. Det kommer säkerligen bli en hel del cyklande och förhoppningsvis något eller några lite fetare äventyr.

Ciao!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.