Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Cykelrundor åt Nässjö kommun och lite tips för jul.

Bloggandet går lite på sparlåga nu i höstmörkret och cyklingen är kanske inte heller så spännande. Varvar inomhusgnetande på Zwift med något eller några distanspass utomhus varje vecka. Just nu hoppas jag på att det blir några grader kallt och att det kommer lite snö. Blöta, mörka grusvägar är inte så värst inspirerande. Night Rider ställdes tyvärr in men jag valde att köra nattcykling på egen hand. Fick ihop 20 mil i mörkret och var ute mellan 22 och 08. Hoppas nu att det där vaccinet kan få tillbaka en lite mer normal värld.

Jag har knåpat på lite cykelrundor åt Nässjö Kommun som ska vara klara till 2021. Det blir två korta rundor (ca 10 km) i och kring Nässjö stad samt fyra lite längre (mellan 40 och 60km). Målgruppen är inte tävlings- eller träningscyklisten utan snarare familjen eller de som vill göra en liten cykelutflykt. Alla rundor innehåller något eller några utflyktsmål. Det kan vara en sevärdhet, ett café, badplats eller liknande. Jag tror att cykelturen blir mycket roligare om man har ett mål längs vägen att se fram emot. Självklart har jag även plottat in nåt vindskydd och jag hoppas att några slänger sovsäcken i cykelkorgen och drar ut på miniäventyr. Jag gjorde klart sista rundan nu i veckan och tycker själv att det blir ganska bra. Alla rundor har utöver själva spåret även beskrivning, bilder och points of interests. Nu återstår kommunens jobb med hur det här ska presenteras och paketeras. Vill ni tjuvkika på rutterna så hittar ni dem här.

Den här julen lär man ju ha mer tid än nånsin att cykla då det inte går att besöka släkt och vänner som under en vanlig jul. Rapha bjuder som vanligt in till sin Festive 500 där man ska cykla minst 500km från julafton till nyårsafton. I år tror jag att det är godkänt även med inomhuskilometrar men helt ärligt känns det ju inte som att det är en riktig utmaning då. Det ska ju vara blött, kallt och lite slitigt. På Zwift är det ju relativt enkelt att snitta 40 km/h i en klunga, något som jag knappast åstadkommer utomhus med dubbdäck på en blöt grusväg. Nej, Festive 500 ska göras utomhus.

Vill man ut på ett litet äventyr så bjuder Bikepacking.com på GoodNight2020 där man ska sova en natt ute med cykel mellan den 26:e och 31:a december. Här kan man vara med och tävla om fina priser om man delar med sig av lite bilder från övernattningen. Jag har ju nyligen köpt en riktigt varm och skön sovsäck från Western Mountaineering av Jocke på Uthuset så jag har väl egentligen ingen ursäkt till att inte avnjuta en natt utomhus i mellandagarna.

Jag hoppas på att kunna klämma in både Festive 500 och en natt ute. Passa på nu att cykla ordentligt och ta hand om er.

God Jul!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

1 kommentar

  1. Låter ju spännande med 500 km och även en övernattning. har anmält mig i 500km så jag gör ett försök. /Per

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.