Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Hemma från French Divide

Jag är hemma igen efter sommarens French Divide. Skönt att komma hem till familjen men som vanligt är det lite tomt efter äventyret. Jag har påbörjat det tråkiga arbetet med att packa upp, tvätta och laga det som är trasigt men det finns en hel del pyssel kvar. Ska laga en tröja och byta lite slitdelar på cykeln. Finns åtminstone  behov av nya bromsklossar, kedja, däck, styrlinda och en sadel som gått sönder under transporten hem. Det är billigt med bikepacking:)

Tävlingen var fantastisk på de flesta vis. Hårdare än jag kanske föreställt mig, varmt, kallt, torrt, blött, fina vägar, fina stigar och bitvis brutalt dåliga stigar med sten eller lera som krävde puttande av cykeln både uppför och nerför. Navigeringen var ganska knepig ibland, framförallt nattetid var det svårt att hitta rätt stig och inte sällan behövde jag vända om och leta efter den rätta stigen. Som planerat sov jag huvuddelen av nätterna utomhus och det var enkelt att hitta sovplatser. Stämningen var familjär och efter målgång i den lilla byn Mendionde bodde huvuddelen av oss i samma hus och käkade alla måltider gemensamt på en av byns två restauranger. Grymt mysigt och kul att hinna träffa några av cyklisterna man stött på längs banan. 126 startade och jag tror att 53 kom i mål. Om jag tolkat trackingen rätt så kom jag i mål som 9:e cyklist efter 10 dygn 7 timmar och 39 minuter. Riktigt belåten med det och framförallt otroligt tacksam över att ha fått uppleva ännu ett härligt äventyr.

Jag återkommer med lite mer inlägg så småningom.

Vi hörs

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.