Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Planering, planering…

Mindre än två veckor till start av French Divide när jag äntligen får cykla precis hur mycket jag vill, flera dagar i rad. Nu är jag iväg på jobb i Polen och är utan cykel i nästan två veckor, så istället för att cykla bränner jag tid på att planera och studera rutten. Även om det inte är en massa jobb med att planera var jag ska cykla och vilka vägar som ska väljas så är det en hel del pyssel med att studera var det finns möjligheter att skaffa mat, vatten och var jag kan förvänta mig tuffare partier.

För några veckor sedan publicerades rutten, uppdelad på 20 stycken GPX-filer. Det är 100 år sedan första världskriget avslutades så det är lite nya partier för att vi ska passera historiska platser som t.ex. Verdun. Vissa sträckor går i mer bebodda områden medan det på vissa är längre mellan städerna. Jag kommer ta med vattenrening så att jag kan ta vatten i bäckar om det skulle behövas. I värsta fall får jag väl dricka champagne:)

För att underlätta tillverkar jag små minneskort med höjdprofiler, städer, checkpoints och annan information som kan vara bra att ha. Det här har jag gjort tidigare och jag tycker att det är en bra metod. Det är dessutom en mentalt positiv del då jag fysiskt klarar av kort efter kort. När jag cyklar så ägnar jag mig även en hel del åt att räkna på allt möjligt, framförallt distans, höjdmeter och tid och då är korten bra. Räknandet håller igång huvudet och kan ta lite fokus från annat som är tungt eller jobbigt.

Vill ni se mer av rutten finns det en massa information och bilder på den här sidan. Jag tycker det ser helt grymt fint ut och ser verkligen fram emot att få trampa iväg.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.