Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Proffsen kör bikepacking

Nu händer det grejer. När cyklister i proffsklungan monterar väskor på hojarna och drar ut på bikepackingäventyr så måste ju genomslaget vara ett faktum. Läste dessutom att Rapha som kommer sponsra EF Education nästa säsong hoppades att någon eller några av cyklisterna skulle kunna ge sig i kast med The Transcontinental Race. Tänk vad spännande det skulle kunna bli. Pro-Tour vs James Hayden eller kanske Kristof Allegert…

Proffsen jag tänker på som dragit på äventyr är först Conor Dunne och Larry Warbasse från Aqua Blue Sports com blev utan jobb när teamet lades ner före Tour of Britain. Vad kunde då vara bättre än en lång cykeltur. Sagt och gjort och under hashtaggen #nogotour cyklade de iväg med lastade cyklar. Läs mer på Rouleur eller följ taggen.

Inte nog med det utan för bara någon dag sedan satte Thomas De Gendt och Tim Wellens av på en 1000km runda hem från Italien till Belgien. Ni kan läsa mer här eller följa hashtaggen #thefinalbreakaway.

Jag tycker det här är fantastiskt roligt och allt som kan få fler cyklister att upptäcka hur roligt och enkelt det är att få med sig lite packning på cykeln och göra en längre tur är såklart positivt.

Själv drömmer jag just nu sjukt mycket om ett rejält äventyr med den här cykeln men mer om det en annan gång.

Lägger med en länk till en liten film från dag ett av NoGoTour.

 

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.