Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Randosäsongen är i full gång!!

I helgen drog randonneursäsongen igång i Jönköping med en 20-milare. Vi blev sju cyklister till start så vi lyckades hålla oss inom rekommendationerna. Jag fortsätter förvånas över att så få anmäler sig till randoloppen när så många är svältfödda på cykellopp som blir av. Vi hade det stora nöjet att få med oss två nya randonneurer runt banan och det känns som att både Therese och Mattias kommer hänga med på fler rundor framöver. Jag passade på att utnyttja påskledigheten lite extra och drog på en liten prolog på 15 mil med övernattning ute dagen innan.

Jag körde på min gamla trotjänare med packning för övernattning.
Höjden av lycka att hitta en uppvärmd raststuga för natten.

Vi körde La Lepre Stancas klassiska 20-mils runda från Jönköping via Eksjö, Österbymo, Tranås, Ödeshög, Gränna och tillbaka till Jönköping och vi bjöds på det mesta. Lite halka på sina ställen då det frusit på lite under natten, sol, hårda vindar, hagel och snö i Österbymo, vajerbrott, pizzapaus i Tranås för att nämna en del. 2020 års meste randonneur i Sverige, Sölve valde precis som vanligt att hoppa över lunchen och istället mala på. Vi andra rastade bort tiden och såg inte röken av Sölve efter att han lämnat oss med 9 mil kvar. Är ni sugna på att prova på denna enkla form av cykling så hittar ni alla lopp här.

Strumpbyte och en sista energipaus med 3 mil kvar.

Utöver detta så känns det verkligen som att säsongen är i full gång och kalendern fylls på med roligheter som jag hoppas kan bli av. Nu närmast väntar friluftsmässan Fair Enough på Uthuset utanför Jönköping. De har till i år utökat sortimentet med Bikepacking och cykeltouringprylar. Jag kommer vara där lördag och söndag 24-25 April och hålla föredrag om Bikepacking samt dessutom arrangera ett lite kortare cykeläventyr med övernattning för de som är sugna på att följa med på det. Mer detaljer kommer på Uthusets sida när allt är klart.

Jag anmälde mig dessutom till prologen av Swede Divide i slutet av Augusti. Det är ett 50 mil långt gruslopp där man kan köra antingen solo och utan support eller ett tre dagars all-inclusive koncept med hotell, fina middagar, följebil m.m. Ni som känner mig kan säkert lista ut vilket alternativ jag valde.

Det var allt för den här gången. Hoppas nu våren kommer på allvar och att ni kommer ut i naturen. Ta hand om er!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.