Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

13Hills och höstens planer

I går hölls den sjätte upplagan av fantastiska 13Hills i Jönköping. Jag tror jag har kört fem av dessa och tillsammans med premiäråret håller jag detta som det bästa. Vädret, förvissa var det varmt men jag cyklar bra mycket hellre i solsken än i kallt regn som vi fick förmånen att göra i fjol. Utmaningen var riktigt bra avvägd. Det kostade på att ta alla 13 backarna och bonusbacken inom tidskravet, precis som jag tycker det ska vara. Här ska man få kriga för att hinna med alla backarna. Hänget före, under och efter eventet gör så otroligt mycket för helheten. Kvarteret Ödlan och Cykelköket är helt perfekt, särskilt i solsken. Våfflorna vid fikat efter 6 backar, maten, hantverksölen, musiken, hängmattorna, badet i Munksjön, mer öl, ja det här är svårslaget. Tack cykelklubben La Lepre Stanca för att ni ännu en gång levererar alternativa cykelevent av yppersta klass.

Till hösten hade jag ju planerat att köra Rhino Run i Sydafrika och Namibia. 300 mil av självsupportad bikepacking som såg helt makalöst fint ut på foton och satellitbilder. Loppet är ännu inte inställt men jag har bestämt mig för att inte köra. I rådande läge känns det helt orimligt att planera för att cykla i knappa två veckor i Afrika. Vi får väl se när och om det går att göra såna här äventyr igen.

Nu finns det ju som man brukar säga inget ont som inte har något gott med sig så istället ska jag ta med mig fatbiken till fjällen och cykla i en vecka. Planen är att ta tåget till Åre och sedan cykla i Jämtlandsfjällen. Tanken är vandringsleder via Storulvån, Sylarna, Sylsjön, Fältjägarstugan, Bruksvallarna, Flatruet, Kläppen, Helags, Sylarna, Blåhammaren och tillbaka till Åre.

Jag satsar på tält och frystorkat men tänker mysa till det sista natten på Blåhammaren med säng och trerätters. Sedan finns det ju fjällstugor och stationer ifall vädret blir för tråkigt. Jag har sett fram emot fjällcykling och även varit sugen på att göra en trip utan tävlingshetsen. Datumet är satt till andra veckan i September och det kommer kanske nåt mer inlägg om packning innan det är dags.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.