Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Anmäld till Morocco Bike Adventure

Äntligen spikat huvudmålsättningen för 2019. Skönt att kunna rikta in träning, prylar och alla förberedelser mot nästa års tävling. De senaste dagarna har flera arrangörer öppnat upp kanalerna för anmälningar och släppt nyheter om tävlingarna, däribland TCR, Silk Road, North Cape 4000. Jag var dock inställd på ett lopp med lite trafik, gärna med en hel del grus och småvägar. Jag valde i huvudsak mellan Bikepacking Trans Germany och Morocco Bike Adventure. Tyskland skulle bli enklare på de flesta sätt, logistiskt, avstånd m.m. men kändes långt ifrån lika spännande som drömresmålet Marocko så valet blev ändå ganska enkelt.

Morocco Bike Adventure är ett nytt lopp som arrangeras av Andy Buchs som är rutinerad både som deltagare och arrangör. Han har kört bl.a. TCR, Trans Am, Indy Pac, Silk Road och förra året arrangerade han North Cape to Tariffa. Nyligen har han varit ute och rekat för loppet i Marocko och som jag förstår det så kommer han ut och justera rutten lite till våren för att det ska bli så bra som möjligt. Rutten, landet och äventyret är det som lockar mig mest.

Starten kommer att gå i Tanger, precis söder om Gibraltar sund och sedan ska det cyklas över både Middle Atlas, High Atlas och Anti Atlas så väl som en sväng ut i Sahara. Totalt mäter loppet ca. 2900km och har två stycken loopar där man kan tvingas att korta av om man inte är tillräckligt snabb. Maxtiden är runt 14 dygn och om man är för sen till början av någon av dessa loopar så tvingas man korta av banan och ta en rutt som är mer rakt på och där det kortaste alternativet är ca 1760 km innan man når målet i Essaouira återigen vid havet. Det ser helt magiskt ut och bitvis kommer det nog vara rejält öde. Bara in och kolla på bilderna.

Jag lär väl återkomma till det här loppet många gånger innan det är dags både avseende prylar, träning, cykelval, däck, tält m.m. m.m. Tur det är 9 månader kvar.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.