Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Apidura släpper nya väskor

I går släppte Apidura sin nya serie bikepackingväskor, The Racing Series.

Apidura har varit med några år och är kanske det mest använda märket under The Transcontinental Race, säkerligen p.g.a. att de är med och sponsrar samt att framstående cyklister som bl.a. Kristoff Alegert och Mike Hall kört med just Apidura. Utöver det så tycker jag att de varit ganska prisvärda och smidiga att få tag på för oss europeer. Själv har jag använt deras väskor under TCR x 2, Japanese Odyssey, TAW och flera kortare äventyr och varit nöjd med produkterna.

Nu kommer alltså en helt ny serie väskor inspirerade av riktigt minimalistiskt tävlande. Väskorna är sydda i ett nytt material som skall vara exklusivt för Apidura och de är både minimalistiska, lite dyrare och små.

Sadelväskan är vattentät, rymmer bara 5L och sitter riktigt slimmad på bilderna.

Ramväskan är en liten historia som bara tar upp övre, främre delen av ramtriangeln: Den är vattentät och har genomföring för kabel i fronten.

Den mest intressanta väskan är Racing Handlebar Pack som man kan fästa antingen i styret eller under tempopinnarna. Den har ett större fack som öppnas med dragkedja samt två mindre på sidorna som kan skyddas med lock. Utöver det så har den en elastisk ficka på ovansidan där du kan trycka in din Spot-tracker. Kul tycker jag med lite nytänkande och det är väl kanske den här väskan som är mest intressant. De andra två är alldeles för små för min del och känns mer utformade för Kristoffs avsaknad av packning än oss vanliga dödliga som kanske vill ha med något mer komfort.

Utöver detta så har jag precis slängt in en ansökan till ett race 2019 men mer om det i ett kommande inlägg!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.