Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Årets första brevet

I går var det äntligen dags att sparka igång årets luffarcykling. Det är ju dessutom PBP år (Paris-Brest-Paris ) så de som tänker öra de 120 milen genom Frankrike behöver trampa ihop en godkänd serie (200, 300, 400 och 600) senast sista juni. Vi blev 12 startande från Jönköping, riktigt bra för att vara i Mars och vi bjöds på uppehåll, några plusgrader och ganska mycket vind. Det var som vanligt en brokig skara sega gubbar på olika typer av cyklar. Lite stål, lite kol, säkert nån cykel i aluminium också och en riktig långfärdshoj med Rohloff och remdrift. Det var ganska svårt att klä sig med start i nollgradigt och säkert 10 grader i solen senare under dagen. Jag reglerade värmen på händer och huvud samt med att dra ner dragkedjan på 7mesh jackan. Bitvis var jag lite för varm på eftermiddagen men det funkade. Jag startade med tumvantar med ullfoder, bytte till fingervantar och körde bitvis med bara händer. På huvudet gick jag från hjälmmössa och merinobuff, via bara hjälmmössan till att avsluta med cykelkeps.

Vi cyklade den normala 20-milaren fast åt motsatt håll. Vi startade alltså norrut via Gränna till Ödeshög för stämpling, därefter över Tranås till Österbymo där vi efter klockrent googlande käkade lunch på Ydregården. Vilket ställe, mysigt och bra mat så har ni vägarna förbi Österbymo kan jag varmt rekommendera ett stopp. Efter Österbymo blev et motvind och tunga ben via stämpling i Eksjö och de sista milen tillbaka till Jönköping.

  

Tack allihop för en trevlig dag och hoppas att vi blir ännu fler nästa runda den 14 April som dessutom kommer att bli en ny sträckning. Passar inte det datumet så hittar ni alla lopp på Randonneurs.se.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.