Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

CabinFever 2020

Gav ju mig på att köra de 4 looparna av Cabin Fever helgen som gick. Totalt skulle det bli ungefär 71 mil av vandringsled, stigar, skogsbilväg, grus och asfalt men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Jag och Calle startade i torsdags från Jönköping med första loopen på 18 mil. Vädret var bra, vi rullade genom Hökensås på fina stigar, via Bisonfarmen och sedan tillbaka mot Jönköping. Mot slutet började det regna och regnjackan, en Guardian från 7Mesh fick börja bekänna färg redan nu.

Jag stannade på McDonalds, käkade, drack kaffe och såg hur regnet tilltog. Ganska snart efter att jag påbörjat Loop 2 ner mot Isaberg stannade jag och drog på mig även regnbyxorna. Kallt regn var med mig hela vägen ner till Isaberg och efter ungefär 25 mil cyklade slog jag nattläger i en av grillkåtorna vid parkeringen på äventyrsberget och vilade några timmar. Det var dimmigt och svårt att se stigen mot slutet,

Fredag förmiddag blev även det en blöt historia och när jag rullade in i Jönköping efter andra loopen var klockan runt 12 och jag hade ingen motivation att fortsätta frysa och halka runt i lera, blöta grusvägar och på hala rötter och stenar. Tredje loopen har jag själv lagt och även cyklat ett antal gånger så det var enkelt att vika ner mig. Hade det varit race hoppas jag att pannbenet varit tjockare men nu blev det mat, dusch och en kväll hemma med familjen istället.

Lördagen var det dock back in business igen och jag mötte upp Calle och Marcus i Jönköping för en overnighter på loop 4. Jag hade bytt cykel till min fatbike mest för att jag var nyfiken på en längre och lite stökigare tur på den cykeln. Inledningsvis sken solen och det var ganska varmt och skönt men efter bara några killar så kom regnet igen och vi var både blöta och kalla när vi nådde nattens läger, ett vindskydd några kilometer från Tegnertornet och Gränna. Vi eldade, torkade kläder, käkade och hade det så där bra som man bara har det i ett vindskydd efter en dag ute.

Som vanligt så kommer det sol efter regnet och vi fick en helt magisk cykling när morgondimman lättade.

Totalt fick jag ihop ungefär 46 kärva mil med två nätter ute och förmånen att hårdtesta mina kläder för dåligt väder. Jag har fortfarande lite utvecklingsbehov på fotfronten där jag var rejält kall. Testade med tunna Sealskins på söndagen och det funkade bättre men jag är inte helt nöjd. Regnjackan som jag inte testat mer än under kortare regn tidigare levererade precis lika bar som jag förväntat mig och den kommer garanterat följa med på fler äventyr.

Nu hoppas vi kunna erbjuda ett riktigt trevligt äventyr med CabinFever2021!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.