Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

Cykelfest på långfredagen

På fredag är det dags för randofest igen. Samling 0640 vid Statoil Österängen Jönköping för 300 härliga kilometer med stämpelkort i fickan. Så här poetiskt skriver Marcus Carholt från arrangörsklubben La Lepra Stanca om turen:

Långfredagen bjuder vi in alla till en brevet på 300 km, även känd som banvallsinfernot. Den tidiga starten gör att vi rullar på lugna vägar mot Hjo, Tibro och Skövde för att därefter passera Varnhems kloster där Birger Jarl och hans fru Mechtild af Holstein ligger begravd. Vi får inte heller glömma Erik den läspe och halte som var kung några vändor på 1200-talet.

Därefter rullar vi förbi Hornborgarsjön innan vi når Falköping som också är starten på banvallen som tar oss hela vägen till Tranemo över Ulricehamn. Från Tranemo tar vi oss hem över Bondstorp och Taberg.

IMG_2627 IMG_2628

Jag körde denna runda två gånger förra året och den är riktigt fin. Framförallt är det grymt fint från att man passerat Skövde och viker av söderut. Banvallen mellan Falköping och Tranemo är magisk och mer än väl värd ett besök för alla som gillar att cykla. Dessutom ryktas det om pizza i Falköping efter halva rundan, nästan så jag börjar längta redan. Det ser ut att bli ganska svalt men förhoppningsvis slipper vi allt för mycket nederbörd. Jag kommer köra racer och släta 25mm däck. Det får vara slut på dubbdäckscykling för den här säsongen nu.

Är ni sugna på en heldag i sadeln på långfredagen så hittar ni mer info om rundan och hur ni anmäler er här.

Jag räknar med att återkomma här på lördag med en rapport från rundan. Kan ni inte hålla er till dess så ska jag försöka lägga upp lite bilder på min instagram under fredagen.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.