Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Cykelhelg i Berlin

Förra helgen var jag i Berlin med Marcus, Calle och Joel för att avnjuta cykelkultur, inspireras och framförallt sprida budskapet om Cabin Fever och 13Hills.

Fredagskvällen var vi på Velodromen och tittade på VM. Jag har tidigare bara cyklat Velodrom i Falun, en helg för många år sedan och aldrig tittat på en tävling live. Det var sjukt kul. Framförallt herrarnas final i 40km poäng race blev en riktig höjdare. 160 varv på den 250 meter långa ovalen med spurtpoäng var tionde varv blev en riktig show. Utöver det loppet körde damerna två deltävlingar i Omnium (mångkamp på cykel), samt sprint där det blev tyskt VM-guld. Herrarna körde dessutom 1000m individuellt tempo från stående start och 4km förföljelselopp. Allt detta på en kväll i högt tempo. Har ni inte kollat bancykel live så kan jag varmt rekommendera det.

Lördagen var det cykelmässan Kolektif. En ganska lien mässa med handbyggt, handgjort, cykelkultur, några stora märken såsom Canyon, Oakley, grymma föredrag, kaffe, fika, öl, food-trucks, cargo-bike racing m.m. Vi hängde där hela dagen, kollade föredrag med bl.a. Jonas Deichman och Johanna Jahnke, kollade prylar och snackade med potentiella deltagare och samarbetspartners till klubbens event. Kolektif är en riktigt mysig liten mässa om man vill ta sig lite utanför företeelsen att cykla runt en stor sjö.

Lördagkvällen kördes det som traditionen bjuder fixieracing på Gokartbana. Rad Race Last wo/man standing. Vi har varit där tre år i rad och det blir större och större. Mer folk, mer cyklister, mer media och mer drag. I år hade man t.o.m. lockat dit Fabian Cancellara. Tyvärr åkte han ut i kvalheaten efter en vurpa och lite för dålig teknik på den tighta banan. Finalerna var riktigt häftiga med sjukt tighta heat i herrklassen och en riktig uppvisning i damernas final. Det ser otroligt roligt ut och är verkligen kul att uppleva live.

Dessutom hade vi en massa tid att sacka kring årets Cabin Fever som närmar sig med stormsteg och dessutom snart är slutsålt. Vi har några små förbättringar till årets äventyr och hoppas kunna bjuda på något riktigt läckert lagom till valborg.

De fina bilderna är tagna av Joel Dittmer på StudioDittmer.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

1 kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.