Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Cykelmässa i Berlin

Helgen som gick spenderades i Berlin med cykelmässa, fixie-race, cykelbutiker och trevligt sällskap. Förra året åkte jag och några cykelkompisar från La Lepra Stanca till Berliner Fahrradschau och hade en grym helg. Den mässa lades tyvärr ner och det såg ett tag ut som att det inte skulle bli någon mässa. Gänget bakom Rad Race (ett fixie-kollektiv) ville dock annorlunda och med kort tid till förberedelser drog de ihop en fantastisk mässa fylld av cykelkultur, prylar, föreläsningar och andra event. Planen får oss var att sprida information och locka deltagare till La Lepra Stancas kommande event 13 Hills och Cabin Fever. Vi åkte ner på fredagen för att vara med på öppningen av mässan under kvällen där Rose visade upp en ny exklusiv city-bike och vi fick lite av en förhandstitt på mässan innan den öppnade upp. Lokalen låg en bit ut från centrum i en riktigt bra eventlokal, mindre än förra året men mer stämningsfull. Som besökare betalade man vad man tyckte det var värt i inträde och jag tror faktiskt att det samma gällde för utställarna. Den innehöll inga stora montrar från de stora märkena men spridningen från Canyon, Rose, handbyggda cyklar, väskor, kläder från bl.a. Bieler och 7mesh, kaffe, food-trucks, 36ers m.m. höll oss sysselsatta även större delen av lördagen.

Lördagskvällen spenderade vi även detta år i en gokarthall, där det kördes Fixie-race även det arrangerat av Rad Race. Precis som förra året var uppläget utslagstävling för att kora Last Woman och Last Man Standing. Heat på heat kördes på den tajta banan för att en efter en skulle bli utslagen. Racingen var grymt tight och stämningen helt makalös. Hög musik, rök, blinkande ljus, vurpor, öl, hamburgare och spännande tävling skapade något som känns tämligen unikt i cykeltävlingssammanhang. GCN var där för att både delta i tävlingen med James som tog sig till final och för att sända racet live. Hoppas det kommer lite svenska fixiecyklister till nästa år för att spänna vader. Här kan ni hitta sändningen.

Riktigt kul att Kolektif blev av och mängder av Kudos till de som arrangerade den här helgen. Imponerande att få till det här på så kort tid och kul att se att det verkar ha lyckats. Känslan är att den kommer tillbaka nästa år igen.

Kommande helg väntar Svenska Cykelmässan i Göteborg. Jag kommer vara på plats under lördagen och söndagen i Cycling Plus monter tillsammans med chefredaktören och min Salsa Cutthroat. Hoppas vi ses där.

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.