Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Dotwatching Atlas Mountain Race

Sedan i lördags morse pågår Atlas Mountain Race i Marocko för fullt. Efter att ha cyklat i Marocko i höstas känns det lite extra kul att följa loppet. Atlas Mountain Race arrangeras av Nelson Trees som även ligger bakom Silk Road Mountain Race och loppen har en hel del likheter. Det är samma grymma bevakning, samma hype, samma fina bilder, intervjuer, podcasts m.m. och en fröjd att följa via dator och mobil. AMR är ”bara” 120 mil och innehåller mindre klättring och inte direkt hög höjd så det får väl ändå klassas som ett enklare lopp att genomföra än Silk Road. Därmed inte sagt att det skulle vara lättare att placera sig i toppen. Många deltagare, många rutinerade deltagare och även en del nya starka namn har gjort racet till ett riktigt spännande lopp, åtminstone inledningsvis. Monstret Sofiane Sehili, cykelbud från Frankrike som tidigare bl.a. varit i klar ledning på Tour Divide leder nu loppet med ca 9 mil före James Hayden och Jay Petervary. Sofiane tampades de första två dygnen hårt med Christian Meier men Christian fick ge sig med elaka skavsår i rumpan och problem med nacken. Sofiane har nu (måndag 19:00) cyklat ca. 76 mil i tämligen hård terräng på ungefär 58 timmar och han har ännu inte stannat för att sova. Han gjorde likadant under Tour Divide och cyklade i mer än 60 timmar innan första stoppet. Helt obegripligt för min del hur han bär sig åt och det är just nu mest spännande att följa hur Sofiane kommer fortsätta loppet.

Bild från Morocco Bike Adventure.

Dessutom finns det svenskt deltagande i form av Erik Arnewing, John Olofsson och Guy Parry som träget kämpar på över bergen. Utöver hemsidan med tracking finns det även en hel del matnyttigt på dotwatcher.cc och självklart på instagram på #AMR2020. Vill ni spana in en del av alla fina cyklar så har ni en guldgruva här på bikepacking.com

Mycket nöje och blir ni sugna på bikepacking så finns ju alltid Cabin Fever i Jönköping i vår.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.