Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

Första intrycket av RedWhite Bibshorts

Jag har fått möjlighet att testa ett par cykelbyxor från Singaporianska RedWhite Apparel. Byxorna heter kort och gott The BIB och är framtagna för långdistanscykling. Jag hämtade ut dem i onsdags och idag hann jag med två svängar, knappa tre mil till jobbet och nästan 6 mil på hemvägen så totalt närmare 9 mil i byxorna får vara tillräckligt för en första uppfattning.

IMG_6447 FullSizeRender 2

Byxorna är ganska tunna i materialet och gjorda i italiensk lycra. Hängslena är i luftigt mesh och är lite bredare och riktigt sköna. De går upp lite längre över magen och täcker naveln vilket jag tycker är ganska skönt. Alltför lågt skurna byxor är jag inte helt förtjust i. Benresåren är rejält breda, säkert 6-7 cm och har mängder med små silikonpluttar på baksidan. Detta gör att byxorna sitter riktigt skönt över låren utan att klämma åt och det borde vara lätt att få en knivskarp cykelbränna om man gillar sådant.

IMG_6446 IMG_6449

Det viktigaste på en långdistansbyxa är ändå dynan och här har de nog lagt ner mest tid. Den är gjord i tre nivåer med olika hårdhet vilka sammanfogats så att de blir en dyna. Dynan är ovanligt fast och tjock över sittbenen. Den är däremot ganska tunn längre fram och ger inte jättemycket support för de ädlare kroppsdelarna i en aggressivare position. Teorin bakom den fasta dynan är att den skall hålla under långa turer och förhoppningsvis göra så att man undviker ömmande sittben.

IMG_6445

Vad tycker jag då så här långt?

Jodå. Byxan sitter riktigt bra och trots den lite högre skärningen över naveln så finns det gott om utrymme för magen att andas. Materialet känns högklassigt och bensluten är nog de bästa jag provat. Det finns inga sömmar som skaver utan de har tänk till på placeringen av dessa. Dynan är jag dock inte helt överens med så här efter första turerna. Jag tycker den är lite tunn framtill och i tempoposition saknar jag lite material.

IMG_6462 IMG_6466 IMG_6474 IMG_6475

När jag jämför med Rapha Brevet bib shorts som är de absolut skönaste långdistansbyxorna av de jag provat så vinner Rapha. Dynan i Raphas byxor är i princip lika tjock men lite mjukare och dessutom med mer material framtill. Jag kommer köra med mina Rapha-byxor i Japan om en vecka men kommer definitivt köra fler och längre rundor i RedWhite-byxorna. Kanske kräver de lite mer inkörning och tillvänjning.

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar