Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Glamourpendling och veckans filmtips

Cykelpendling idag. Detta blev veckans enda dag med pendling då jag av olika anledningar inte hinner eller lyckas klämma in mer mht jobb och fritidsaktiviteter. Det kommer bli en ganska bra cykelvecka ändå då det ska cyklas 200km på lördag. Till jobbet var det helt okej förutsättningar, ytterst lite nederbörd och ett par grader kallt. Hemvägen däremot blev vädret lite kärvare. När jag lämnade Eksjö hade det börjat regna och under tiden jag klättrade upp mot Nässjö så övergick det i ett allt tätare snöfall. Stack skönt i kinderna i nedförsbackarna. Jag fick tvätta cykeln i snön när jag kommit hem då jag ville få rent kedjan och kassetten iför helgens runda.

IMG_4182 IMG_4184

Dags för veckans filmtips. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att klämma in något filmtips i veckan. Det ska kunna vara alltifrån längre filmer till korta klipp. Vissa kommer finnas på gratistjänster och vissa kommer man nog behöva betala några kronor för. Den första filmen jag vill rekommendera alla er som gillar långa cykelturer och rejäla äventyr är Inspired to Ride. Filmen skildrar den första upplagan (2014) av Trans Am Bike Race. En osupportad tävling längs Trans America Trail från Oregon i Öst till Virginia i Väst. Cyklisterna tillryggalägger 680 mil och vinnaren går i mål på strax över 17 dygn. Helt makalösa prestationer och fantastiska skildringar av både människor och miljö. Filmen är en traditionell långfilm och en riktigt proffsig produktion. Detta innebär såklart att den kostar en slant. Du kan köpa ett fysiskt exemplar eller ladda ner den digitalt via filmbolagets hemsida här.

Filmens kanske roligaste episoder kretsar kring Juliana Buhring (som åtminstone tidigare var snabbaste kvinna att cykla runt jorden) och hennes fight mot två stolta Italienare som verkligen inte vill få tjejstryk. Den här kampen pågår under många dygn och blir väldigt spännande när Juliana får kedjehaveri. Missa inte den här fantastiska filmen, börja gärna med trailern.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.