Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Hemma från Marocko

I torsdags kom jag hem från Morocco Bike Adventure och håller som bäst på att få ordning på alla prylar och umgås med familjen. Jag har varit hemifrån i tre veckor så lite finns det att ta ikapp. Cykeln och prylarna verkar vara hela och allt utom ett par utslitna och tämligen äckliga cykelskor är med hem. Finns dock en del vård att göra på cykeln för att få den tillbaka i stridbart skick igen.

Målgång efter 13 dagar. Lite tunnare än vid starten.

Äventyret blev precis som jag hoppades just ett riktigt äventyr. Det blev hårdare än vad jag räknat med. Att bara ta sig runt rutten inom tidskravet krävde mycket kraft både mentalt och kroppsligt. Värmen, all klättring, de dåliga vägarna, svårigheten att hitta mat och de långa sträckorna i obygden gjorde att det kostade på mer än något annat lopp jag kört tidigare.

Mitt största minne är dock de otroligt vänliga, hjälpsamma och gästfria människorna i Marocko. Jag har sällan känt mig så säker som under det här loppet. Inte en enda gång har jag varit rädd eller upplevt det som osäkert, förutom möjligen en och annan turistbuss som körde om lite väl nära armbågen, men det var inte värre än vad det kan vara här hemma.

Jag lovar att återkomma med fler och utförligare inlägg från loppet. Ska bara ta ifatt lite annat först men förhoppningsvis kommer den första delen redan under kommande vecka.

Vi hörs!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.