Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Inte mycket cykling här inte

Det varken cyklas eller skrivs speciellt mycket om cykling för min del just nu. Jag nöter intervaller på min gamla Monark och drömmer om långa härliga cykelturer, men det ger tyvärr inte så värst mycket inspiration till att skriva. Jag har köpt mig ett bakhjulsnav till mitt blivande hjulpar som jag tror kommer bli kanon. Köpte ett nav från Onyx, tyvärr glömde de gravera det men det blir nog bra ändå. Navet har en ovanlig frihjulslösning som jag tror kommer funka kanon till bikepacking. Det är helt ljudlöst, greppar direkt, rullar lätt och jag tror att det är hållbart. Nackdelen är att det är runt 150gram tyngre än ett traditionellt nav i motsvarande prisklass men den vikten kan jag nog leva med.

I övrigt har jag filat lite på min höghjulingsplan och jag tror att jag är ganska nära att kunna spika den. Det blir moturs istället och en förlängning med närmare 15 mil för att även kunna klämma in den för 2019 nya Sydkustleden.

Det blir alltså Nässjö-Jönköping-Borås- Göteborg, Kattegattleden längs kusten till Helsingborg, Sydkustleden längs kusten till Simrishamn och sedan Sydostleden till Växjö innan jag trampar tillbaka till Nässjö. Jag räknar med 9 dagar och drygt 120 mil och dagsetapper mellan 100 och 160 km. Troligen blir det start 2:a Augusti för att kunna vara i Kristianstad torsdag eftermiddag den 8:e Augusti under Cykelturismveckan. Lite pyssel är det kvar och jag ska fastställa några saker med Cykelfrämjandet och Sydkustleden innan jag fastställer planen. Det här ska bli så grymt kul och jag ser riktigt mycket fram emot en riktig cykelsemester på höghjulingen och förhoppningsvis blir det många härliga möten med både gamla och nya vänner längs resan.

Sista detaljerna kring en tripp till Berlin och Kollektif Bike Fair. Jag var ju på Berliner Fahrradschau 2018 men den mässan gick i graven, Rad Race tog över och nu blir det ny plats men förhoppningsvis samma härliga stämning och fullt med cykelkultur. Jag lär få anledning att återkomma från den lilla utflykten.

Tjipp!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.