Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

#levförfan och planer på vinterutmaningar

I lördags hyllade vi livet i Jönköping. Jag räknade inte men det var säkert en bra bit över hundra personer som samlades för att cykla, gå eller springa ett varv runt Munksjön, hylla vår kämpande vän Janne och samla in pengar till Barncancerfonden via Team Rynkeby Jönköping. Det var ett väldigt fint initiativ och efter lite motionerande samlades de som ville på restaurang Bonarelli för fika och trevligt häng. Jag har inte full koll på insamlingen men över 60.000 kr är insamlat under #levförfan vilket är fantastiskt. Jag passade på att unna mig ett långpass och fick ihop dryga 10 mil i härligt novemberväder.

IMG_1590 IMG_1592

Jag har inte spikat planerna för 2018 än men det lutar mer och mer åt att French Divide blir det stora målet. Det som däremot är klart är lite sköna vinterutmaningar. Först och främst ska jag än en gång vara med och hylla vintercyklingen med ett varv runt Vättern i mellandagarna. Det blir en tredje Abloc Winterchallenge med 35 mil vintercykling komplett med gott sällskap, fika och förhoppningsvis lagom mycket vinter. Sist så längde ju jag, Marcus och Calle så vi fick ihop 50 mil och Rapha Festive 500 i en tur, hur det blir med den saken i år återtar att se. Jag skall vara en av ledarna i snygga gruppen som startar först och förmodligen går i mål sist. Helt enkelt vi som vill vara ute och njuta så länge som möjligt.

Utöver Abloc Winterchallenge så har jag lite planer på att låta trainern gå varm åtminstone ett par tillfällen. Virtual Everesting och att bli Knight of Sufferlandria lockar och kan säkert vara två bra målsättningar när det är blött och ruggigt ute. Virtual Everesting går i korthet ut på att precis som på utomhusvarianten cykla upp och ner för en och samma backe i minst 8848 höjdmeter fast man skall göra det i den virtuella Zwift-världen. Självklart finns det en hel massa regler för att bli godkänd, bl.a. måste man ha kört en everesting utomhus. Knight of Sufferlandria går ut på att man skall köra 10 st Sufferfestträningar i följd med max 10 minuters vila emellan. Passen är ju rejält tuffa var för sig och det är tillåtet att sänka nivån något för att det skall vara genomförbart. Filmerna jag tänker mig är mellan 40 minuter och en dryg timme långa och jag tänker mig att det borde vara rimligt att köra passen på 90%. Det kommer garanterat bli två fina dagar i källaren innan vintern är över.

För övrigt så har jag kört en föreläsning i veckan för ett 70-tal medlemmar i Nässjö Kommuns Fritidsklubb. Det var jättetrevligt och ett stort nöje att få berätta om min stora passion och försöka motivera och inspirera. Efter föreläsningen hade jag nöjet att få lotta ut två fina cyklar och jag hoppas verkligen att vinnarna tar med dem ut på äventyr.

IMG_1582

Sist men inte minst så är resultaten nu klara efter sommarens TCRno5. Det är en lång process att kontrollera alla cyklister och dela ut rimliga straff. Jag klarade mig med en timmes tidstillägg och slutade på en 21:a plats vilket jag är grymt nöjd med.

#fuckcancer

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

3 kommentarer

  1. Fick mess ikväll och 2100 den 19/11 var insamlingen uppe i 81000kr!
    Helt magiskt ❤️
    Stort tack till alla som skänkt och som dök upp igår det kändes rakt in i hjärtat. #levförfan
    //Janne

Lämna en kommentar