Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Lördagsmys när det är som bäst

Igår var det distansmys på schemat. Jag, Marcus och Matthias planerade en tidig runda med medhavd fika. Jag rullade ut ur Nässjö i mörkret, klockan var 0640 och jag hade kaffetermosen i styrväskan. Trampade landsvägen ut till Fredriksdals innan jag svängde in på små grusvägar och skogsvägar. Lämpligt nog körde jag lite vilse i gryningen, fick konsultera Google Maps och leta mig tillbaka mot Fintorp där vi skulle mötas. Jag var lite tidig så körde och mötte grabbarna längs vägen mot Tenhult. Mötte strax två  lysen, vände, och vi cyklade vidare i det vackra höstvädret.

IMG_1436 IMG_1440 IMG_1443

Fintorp och Forserum passerades innan vi stannade vid en korsning med den lämpliga skylten Krogen för fika. Namnet förpliktigade och när Matthias och Marcus dukade fram bröd, tonfiskröra, bullar, snickerskakor m.m. kunde jag inte låta bli att erbjuda en liten värmande hutt. Stanleypluntan och den kombinerade ringklockan/shotsglaset från King Cage plockades fram och en liten Fireball fick funka som aptitretare innan vi högg in på fikabuffén.

IMG_1446 IMG_1448 IMG_1449 IMG_1450

Fördelen med att fika ute såhär på höstturen är ju att man inte blir svettig och kall på samma sätt som när man går in inomhus, dessutom får man ju tillfälle att använda sina fina väskor. Mätta och belåtna trampade vi upp värmen igen via Sund, Lekeryd, Öggestorp, Tenhult och till Jönköping. Höstcykling är verkligen fantastiskt fint, kall, frisk luft och alla vackra höstfärger. Svårt att inte tycka synd om de som ställer in cyklarna efter Vätternrundan och går miste om det här.

IMG_1452

Som avslutning på distanspasset besökte vi RandoJanne på Ryhov. Läs gärna hans gripande berättelse på hans blogg. För en och en halv månad sedan körde vi en 20-mils brevet tillsammans och Janne var som vanligt stark som en oxe när vi snackade om cykeldrömmar som PBP m.m. Nu går Janne en brutalt hård match mot Cancern men lyckas behålla sitt positiva och varma sätt. Janne du är helt fantastisk!

FUCK CANCER!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

6 kommentarer

        1. Fenders are from Biltema. Marcus has put two fenders together to get them long enough and used a piece of rubber mat at the end of the fender.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.