Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

LSS200k Gravel edition

Marcus hade planerat en ny runda för helgens 20-milare. Som vanligt med start och mål på CircleK Österängen i Jönköping och som vanligt med de första 5 milen till Eksjö via Lekeryd, Solberga och Anneberg men i övrigt var det nytt och med en hel del grusvägar. Vi blev till slut sex startande, någon hoppade av i sista stund, kanske beroende på morgonkylan eller rent av att vårt lilla äventyr krockade med Paris Roubaix. Det var några minusgrader i inledningen av rundan men det blev strax åtminstone något varmare, framförallt när solen tittade fram. Två av cyklisterna körde dessutom sin första Brevet och tillhör sedan i går eftermiddag oss randonneurer. Fint så!

Efter Eksjö blev det grusvägar mot Hult och därefter små fina kuperade vägar, välkända från 40-milaren ner till fotostämplingen i Bellö. Från Bellö cyklade vi asfalt till Skede och sedan små grusvägar och även lit skogsbilväg nästan hela vägen in till Vetlanda. I Vetlanda hade klockan slagit lunch och alla utom randoräven Sölve stannade på en av stadens pizzerior för att fylla på med energi. Sölve trampade dock precis som han brukar vidare, smaskande på en ahlgrens bil eller två. Efter maten cyklade vi banvall i princip hela vägen till Sävsjö. Banvallen var bitvis ganska mjuk och tungtrampad, särskilt några partier där man lagt på nytt grus kostade lite extra att forcera. I Sävsjö stämplade vi, de som behövde handla gjorde det och därefter klippte vi de avslutande milen via Tomtabacken, som är Götalands högsta punkt med sina 377 meter över havet, till målet i Jönköping.

Grymt fin dag, precis som vanligt när La Lepre Stanca bjuder in till Randomys. Den här rundan blir en riktigt fin kontrast till den andra mer snabb- och lättcyklade 20-milaren.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.