Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Mikroäventyr

Ända sedan jag monterade väskorna på min TREK 920 har jag bara längtat efter att cykla ut i skogen på ett litet mikroäventyr. I måndags kväll vid 19-tiden cyklade jag hemifrån med cykeln lastad med utrustning för en övernattning. Det var riktigt fint väder och himlen var alldeles klarblå. Helt underbart att våren äntligen är i antågande. Jag hade kollat väderprognosen och det var utlovat en kall natt med kanske någon minusgrad. Jag cyklade mestadels grusvägar i runt 2 mil innan jag var framme vid sjön och vindskyddet där jag tänkte tillbringa kvällen och natten.

IMG_4414 IMG_4415

Jag tycker att det är grymt skönt med enskildhet (självvald ensamhet) då och då. Samla ved i skogen, tända en brasa, grilla korv, koka kaffe och bara njuta av naturen och titta in i brasan tycker jag är ett prima sätt att tillbringa en vardagskväll. Jag grillade chorizo och gjorde bryggkaffe med filterhållaren från japanska Snow Peak.

IMG_4419 IMG_4423 IMG_4425

Natten blev kallare än utlovat och det var nog 5-6 minusgrader på småtimmarna. Min lätta sovsäck och bivy-bag var i kallaste laget och trots underställ, dunjacka och dunmössa fick jag upp och hoppa ett par gånger för att få upp värmen.

Morgonkaffet smakade ljuvligt innan jag packade ner prylarna och cyklade de återstående 8 kilometrarna in till jobbet och en heldag med planering.

IMG_4427 IMG_4430

Det kommer definitivt bli fler sådana här små vardagsäventyr. Byt bort tv-soffan eller intervallpasset någon kväll och cykla ut i skogen och njut lite istället.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

1 kommentar

  1. hi där,cykla ute i naturen är fint,brukar själv cykla genom bokskogen i torup,som ligger i skåne.fast det blir inte lika avancerade turer som du gör.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.