Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Min absoluta favoritjacka

Jag vill gärna använda ett plagg eller en pryl ordentligt och i olika situationer innan jag uttalar mig. Nu har jag kört mer än tillräckligt mycket i jackan som har blivit min absoluta favorit. 7mesh Freeflow jacket!

Freefow i nya färgen. Bild från 7mesh.com

Freeflow Jacket är en lätt, vindtät jacka som är fodrad med Polartec Alpha på väl valda ställen för att värma där det behövs och för att ventilera så mycket som möjligt. Fodret sitter på bröstet, njurarna och i ärmarna medan ryggen och nedre delen av magen helt saknar foder. Jackan väger ca. 150 gram och har utöver hellång dragkedja en ficka på vänster sida av ryggen som även dubblerar som packpåse. Det går alltså att packa ner jackan i sin egen ficka. Denna är ganska rymlig så dem rymmer mer förstärkningsplagg för den som vill göra sig ett litet värmande paket. Jag har tryckt ner både strumpor, buff och knävärmare i min.

Insidan som är det mest spännande på den här jackan.
Närbild på fordret.

Jag har använt jackan i Marocko när det var kyligt, framförallt under tidig morgon men framförallt har jag cyklat mycket i den här hemma. Jag körde t.ex. större delen (20 mil) av Abloc Winter Challenge i den. Då var det mellan -2 och -8 och jag hade en långärmad Aclima Woolnet undertröja och en merinoulls t-shirt från 7mesh under. Det fungerade helt klockrent. Jackan är verkligen nytänkande med foder på de rätta ställena och det fungerar utmärkt. Att ärmarna är fodrade gör att den funkar klockrent direkt över en kortärmad cykeltröja. På en traditionell vindjacka behöver man ofta förstärka med armvärmare för att det inte skall bli kallt om armarna. Jackan fungerar bra i lätt regn och står emot lite väta. Skulle den bli blöt så tycker jag att den värmer ganska bra även när den är blöt. Jag kör i Large så att det finns plats under för fler lager, dessutom gör det att den funkar riktigt bra även när jag inte sitter på cykeln. Jackan kostar 200€ vilket jag tycker den är väl värd.

Dagens tretimmars tur. Självklart i Freeflow.

Jag har haft den oerhörda förmånen att samarbeta med 7mesh sedan strax före Morocco Bike Adventure i höstas. Samarbetet innebär att jag får vissa kläder att cykla i mot att jag gör just det, cyklar i dem så mycket som möjligt. Jag är grymt glad över detta då plaggen verkligen håller en otroligt hög kvalitet. Materialvalen är de bästa möjliga, hantverket och funktionerna on top och kläderna är verkligen gjorda för att användas länge och i varierande väder. 7mesh samarbetar med några av världens absolut bästa ultracyklister så det känns verkligen som att de satsar på den lite äventyrligare cyklingen.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.