Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Naturpasset, en riktigt fin sommartradition.

Vissa traditioner är för trevliga för att brytas. Naturpasset på cykel är just en sådan. Jag brukar köra åtminstone naturpasset cykel på sommaren och om jag får feeling klipper jag även det som är gjort för fotorientering. I år blir det nog bara cykelvarianten tror jag och den avslutade jag idag på förmiddagen. Två rundor blev det söder och lite sydost om Nässjö innan jag var klar med kontrollerna. Upplägget är enkelt, åtminstone i teorin, cykla till de 40 kontrollpunkterna och para ihop platsen med en av bilderna som finns på baksidan av kartan. Det är det här som kan vara lite krångligt då det inte alltid är alldeles enkelt att lista ut vilken bild det är. Det här gör att det blir ett riktigt myspass med gott om vila när man funderar över vilken bild som passar med platsen.

Skulle man vilja går det ju så klart att köra hårt mellan kontrollerna och få lite intervallträning om man är sugen på det. Jag har kört det som två återhämtningspass och njutit av lite nya småvägar och vackert väder. Har ni inte provat så kan jag varmt rekommendera Naturpasset som finns på mängder av platser runt om i landet. Nu tror jag i och för sig att de flesta av dem som länken leder till är för orientering till fots men det kan ju också vara skoj.

Ut i skogen med er!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.