Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Nya bibs och shorts

För ett tag sedan skrev jag om två nya tröjor och en jacka från 7Mesh där jag även utlovade lite information om vad jag har för planer på att ha på underkroppen i Marocko och även under höghjulingsturen.

7Mesh har släppt en ny cykelbyxa med hängslen kallad MK3 Bit Short. Byxan är en uttalad långdistans cykelbyxa med en högkvalitativ pad gjord för långa cykeldagar. Paddingen är välventilerad, lite stretchig och till skillnad från många andra byxor jag provat är den helt utan sömmar. Byxbenen är något längre än många andra byxor och avslutas med små silikonpluttar så att de sitter bra runt låren. Materialet i byxorna känns ganska normaltjockt. Vad som sticker ut mest i designen utöver den sömlösa dynan är nog ändå hängslena. De liknar mer ett par vanliga byxhängslen än cykelbyxhängslen som ganska ofta går upp lite högre både i midja och rygg. Jag gillar den här designen skarpt. De blir inte lika instängt och varmt som det kan bli med andra lösningar och det underlättar verkligen när man behöver kissa då midjan inte blir så hög som den kan vara på andra byxor. Jag har än så länge inte kört någon lång runda i byxorna men än så länge känns de riktigt, riktigt bra. Det enda som jag saknar är väl egentligen elastiska fickor på sidorna av låren men man kan ju inte få allt.

Jag gillar att cykla med ett par tunna shorts över bibsen när det är lite svalare eller när det regnar. Ett par shorts i packningen på långa cykelturer är ju även användbara att sova, ta på sig om man behöver lufta rumpan från paddingen eller om man vill känna sig lite bättre klädd av någon anledning. 7Mesh har en model som heter Farside Shorts som jag börjat köra med. Shortsen är tunna, stretchiga och är åtminstone än så länge relativt vattenavstötande. De har två traditionella byxfickor som är riktigt djupa samt en ficka lite längre ner på högra lårets utsida, vilken är försedd med dragkedja. I midjan har byxorna tryckknapp och sedan kan man finjustera hur tight man vill att de skall sitta med hjälp av de svarta banden. Farside är redan en favorit, väldigt tunna, mjuka och sköna både på cykeln, på caféet och runt lägerelden.

Utöver nya kläder så är det full fart med projektet #120milpåhöghjuling. Mindre är en månad kvar nu och hög tid att fila på det sista. Jag var hos Smålands Dagblad igår på förmiddagen för en liten intervju och på eftermiddagen ringde Tomas Jennebo från Cykelradion.se inför deras kommande podavsnitt.

Har ni inte upptäckt Tomas och Anders Adamssons utmärkta cykelpod så tycker jag att ni skall passa på och lyssna. Jag var tvungen att beställa ett nytt bakdäck till höghjulingen igår också då jag efter en kraftig inbromsning lyckats bromsa bakdäcket platt på en liten del av däcket. Inte så skönt när det sedan studsar till lite varje gång den platta delen av däcket träffade marken, en gång per varv. Känns som att det skulle kunna bli lite irriterande i 120 mil:)

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.