Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Nya godsaker från Oveja Negra

Jag har köpt lite nya prylar från Oveja Negra. Oveja Negra är ett litet företag från Colorado som i första hand gör bikepackingväskor. Väskorna sys för hand i Salida i Colorado och förutom att kvaliteten är riktigt bra gillar jag att stötta små dedikerade tillverkare. Jag har haft lite spaning på deras gaffelmonterade väska Bootlegger ett tag och nu slog jag till. Väskan skruvas direkt på en gaffel med tre skruvhål (för anything cages) men till skillnad från dessa så sitter själva hållaren i väskan. Den mer traditionella gaffelväskan har en hållare liknande ett flaskställ och sedan fäster man en väska med remmar i hållaren.

Bootlegger är en riktigt ren och fin allt i ett lösning med inbyggd förstärkning för att den ska sitta bra och hålla formen. I första hand har jag tänkt dem till min Salsa Cutthroat för att ha lättare prylar typ sovsäck, dunjacka m.m. i. Det är dock inte omöjligt att de även kan hamna på min TREK 920. Jag tror det kan bli riktigt bra och ger lite nya möjligheter för att packa cykeln. De rymmer ca 2 liter styck.

När jag ändå var i farten kunde jag inte motstå deras nya ryggsäck Portero Rolltop Backpack. Väskan är avskalad med ett större fack med rullstängning och ett mindre platt fack med dragkedja. Att de dessutom gör den i mängder av snygga färgkombinationer gör inte det hela sämre. Väskan rymmer 16-22 liter beroende på hur mycket man rullar ihop den och ser riktigt välgjord ut.

Det ska bli väldigt kul att testa de här prylarna och skita ner dem ordentligt när det väl blir läge.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.