Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Nya matväskor från Rockgeist

Kunde inte motstå att köpa två nya HoneyPot feed-bags från Rockgeist. Det som är lite speciellt med den här lösningen är att väskorna kan fästas med en s.k. Spacelink som Rockgeist är ensamma om så vitt jag vet. Matväskorna är ganska standard. Kanske lite större i storleken än vissa andra märken vilket jag gillar. Dräneringshål i botten, enhandsmanövrering av stängning/öppning och mängder av öglor för att kunna anpassa infästningen till just din cockpit. Självklart kan du likt Rockgeist övriga väskor få dem i mängder av olika färger.

Spacelink är en metallplatta som man fäster under sin topcap på styrstammen och därefter trär man in och fäster väskorna till Spacelinken istället för att fästa dem med kardborre runt styrstammen. Sedan fäster man väskorna på traditionellt vis runt styret och runt gaffeln med två kardborreband. Vad är då fördelen med detta? Dels slipper man dubbla kardborreband runt styrstammen vilket kan vara lite struligt om man t.ex. har en väldigt kort styrstam eller om man vill ha GPS eller något annat placerat just där. Sedan tror jag att väskorna kommer att sitta lite bättre och man kan även fästa sin top-tube bag i spacelinken. Jag tror på lösningen och framförallt så gillar jag att Rockgeist fortsätter att försöka utveckla väskor för bikepacking och inte bara nöjer sig med att kopiera andras lösningar vilket vissa andra verkar göra. Jag köpte även en liten magnetlösning till camelbackslangen där man fäster ena delen runt slangen och den andra på feed-bagen och vips så var ett problem löst.

Med största säkerhet kommer de här väskorna vara fyllda till bredden med godsaker i Tangier i början av Oktober.

Föresten är det någon som är spekulant på ett par Apidura Feedbags som knappt är använda så har jag ett par till salu?

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.