Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Nya väskor från Rapha

Jag tänkte försöka skriva lite mer om nyheter i bikepackingvärlden nu när det är off-season. Det blir förhoppningsvis lite av varje och med lite tur så intresserar det några där ute.

I dagarna släppte Rapha sina nya väskor. De har ju tidigare haft ett samarbete med Apidura där väskorna i princip var Apiduraväskor men med annan färg. Nu har de en helt egen linje och vad jag lyckats se så finns det än så länge en half frame bag, en top tube bag, en 20 liters rulle att fästa på styret och en liten traditionell sadelväska. Jag har inte sett väskorna i verkligheten utan det här får bli ett första intryck från andra sidan bildskärmen. Väskorna är vattentäta och ser avskalat konservativa ut i designen. Inga direkta överraskningar utan liknande många andra märken. Självklart kommer de med två stiliga ränder i reflekterande färg. De känns även ganska rimligt prissatta, kanske något lite dyrare än genomsnittet men det är ju Rapha och förhoppningsvis är kvaliteten hög.

Bild lånad från Rapha´s hemsida.

Ramväskan har som traditionen bjuder två fack. Ett större fack på drivsidan av cykeln och ett tunnare på andra sidan. Det som sticker ut är att den verkar vara lite stoppad i överkant för att skydda ram och prylar samt att det får väskan att hålla formen lite bättre. Den finns tre storlekar så den borde passa de flesta ramar hyggligt. Vad jag kan se så finns det ingen genomföring för en eventuell slang till vätskeblåsa eller kabel till laddning vilket kan ha med vattentätheten att göra.

Styrväskan rymmer hela 20 liter, har lite tjockare material mot styrröret och vajrarna samt ventiler för att kunna släppa ut kvarvarande luft. Inga större överraskningar.

Top tube bagen fästs med remmar och har vad jag kan se inga hål för montering med bultar som börjar bli populärt på mer äventyrliga ramar. Väskan ser ut att vara ganska lång så den är förmodligen ganska rymlig.

Ska bli kul att se väskorna i verkligheten. De lär väl dyka upp på en och annan cykel till våren kan jag tänka mig.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.