Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Nytt samarbete med 7Mesh

Fantastiskt kul att kunna meddela att jag kommer cykla i kläder från 7Mesh i sommar och under höstens Morocco Bike Adventure. 7Mesh är ett relativt nytt märke med cykelkläder som startade 2015 i Kanada. Kläderna är tekniskt drivna i högkvalitativa material och i flera fall har de innovativa lösningar. Kläderna är gjorda för att tåla tufft väder och många av plaggen känns verkligen som gjorda för långa äventyr på cykel. Helt perfekt för mina behov med andra ord.

Till överkroppen i Marocko kommer jag använda:

Ashlu Merino Jersey. En tunn kortärmad merinoullströja med hel dragkedja. Merinoull är ju lite av ett favoritmaterial när man är ute länge med begränsade möjligheter till tvätt och i varierande väder. Fickorna är i ett lite stabilare material vilket jag tror är klockrent. Jag har tidigare kört mycket i Raphas Brevet WindBlock Jersey där fickorna är i tunn merino, de blir ömtåliga samt att de tyngs ner väldigt mycket om man fyller dem med lite tyngre prylar. Ashlu Merino Jersey har tre normala fickor på ryggen samt två med dragkedja under de yttre fickorna.

Ryggfickorna i stretchmaterial.

Desperado Merino Henley. Även detta en kortärmad merinotröja. Dock är det mer som en t-shirt än en traditionell cykeltröja. Knappar i kragen så att det går att knäppa upp lite samt att bakstycket är förlängt. Det här blir en bra sovtröja, förstärkningsplagg, restaurangtröja m.m. Jag gillar att ha med en extra tröja som jag försöker hålla lite fräschare än cykeltröjan och den här kommer bli utmärkt.

Freeflow Jacket. Det här är en riktigt innovativ produkt. En vindjacka som är fodrad med Polartec Alpha på strategiska platser. Ryggen har inget foder, ej heller armhålor, eller nedre delen av sidorna och magen. Jackan är lätt (160 gram), har liten packvolym och den sitter riktigt bra. Jag tror att den här blir bra under lite svalare morgontimmar, nätter, uppe i bergen och i kombination med alla andra plagg om det blir riktigt svalt. Kompletterat med en regnjacka så borde jag klara ganska vidrigt väder.

Fodret placerat på väl valda platser.

Än så länge har jag bara klämt och känt på plaggen i källaren men jag lovar att de kommer testas ordentligt och jag återkommer med utförligare rapporter så småningom. Jag återkommer även i ett senare inlägg om vad jag tänker ha på benen.

#kanadensiskakläderförsvensktväder och förhoppningsvis även för marockanskt.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.