Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Överväldigad av alla vänliga själar.

Här om dagen delade jag en kartbild över ett av årets planerade cykeläventyr på instagram. En drygt 110 mil lång tur med start och mål hemma i Nässjö. Rutten i övrigt tänker jag ska gå via Växjö, därefter Sydostleden till Simrishamn, tvärs över Skåne till Helsingborg, Kattegattleden till Göteborg och sedan hem till Nässjö igen. Direkt blev jag erbjuden sovplatser, mat, öl och sällskap längs större delen av sträckan, vissa av personerna har jag inte ens träffat. Helt fantastiskt vad kul och min initiala plan att ta med sovprylar kan jag kanske skippa. Kanske är lika bra det för det finns inte så många bra möjligheter att fästa väskor på höghjulingen och en rejäl ryggsäck kanske inte är bästa alternativet på den cykeln.

Planen är alltså att göra en längre cykelsemester på min höghjuling. Tanken är att visa hur enkelt det kan vara med cykelsemester och äventyr. Start och mål hemma, en enkel cykel, en ryggsäck och en plan för vart jag tänker cykla. Svårare än så behöver det ju inte vara. Planen är att köra någon gång i sommar, exakta datum är inte spikat ännu. Jag räknar med ca. 12-15 mil/dag vilket blir runt 8 dagars äventyr, allt bara några tramptag bort.

Jag har även tänkt att försöka mig på att samla in pengar till välgörenhet i samband med den här turen. Det borde finnas möjlighet att få det att synas och förhoppningsvis även få folk att skänka en slant. Ska försöka ta mig tid att hitta på lite roliga saker längs vägen och göra mitt bästa för att dela med mig. Jag lär få anledning att återkomma kring en massa detaljer kring den här lilla turen, nu är jag sjukt sugen på att se södra Sverige från en lite högre vinkel.

#levförfan

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

2 kommentarer

  1. Behöver du nånting när du passerar Helsingborg så hör av dig. Jag planerar att köra Transatlantic Way Ride i sommar så du kan ”betala” med info om det loppet. 🚴🏽‍♂️💨😊

    1. Hej Peter. Kul att du ska köra TAW. Det kommer säkert att bli helt fantastiskt. Lätta växlar (lättare än 34 fram & 32 bak), bra regnkläder och hyggligt breda däck känns som tre bra tips.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.