Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Planer 2018 Del 2

Efter besöket på Standard Highwheels i Tomelilla och första provturen på en höghjuling har jag haft tankarna på en passande utmaning. Det var ju en så häftig känsla att sitta där högt upp och glida fram. Planerna fanns på Vätternrundan och P-O, eldsjälen bakom de Svenska höghjulingarna tänkte också att det skulle vara häftigt med en höghjuling på Vätternrundan. Tyvärr fick vi inte tillåtelse att vara med då cykeln inte uppfyller kraven på säkerhet som Vätternrundan ställer. Ett beslut som vi självklart accepterar. Jag ville dock inte se det som att deras besked skulle vara slutet för min utmaning. Det får helt enkelt bli ett varv runt Vättern i egen regi, utan en massa folk och energidepåer. En utmaning mer i min smak helt enkelt. Energidepåerna med sportdryck, saltgurka, bananer och bullar får bytas ut mot välfyllda bensinmackar och kanske något restaurangbesök.

IMG_2443

Planen just nu är att cykla höghjuling runt Vättern dagen innan Vätternrundan med ambition att gå i mål i Motala innan första startgrupp rullar iväg på fredagskvällen den 15 juni klockan 19.30. När jag tänker starta är inte bestämt ännu då jag behöver cykla lite mer innan jag kan lägga upp en tidsplan. Jag har ingen riktig uppfattning än hur snabbt det är rimligt att cykla.

Det här kommer bli en riktig utmaning. Folk har ju cyklat långt på höghjulingar tidigare men jag har inte hittat någon info om att någon cyklat runt Vättern. Den största utmaningen blir nog backarna även om de som väl är inte är så många. Uppför finns ju bara en växel och utför saknas ju frihjul och effektiva bromsar. Sedan blir sittställningen väldigt statisk då det inte går att ställa sig upp och trampa utan man sitter där man sitter.

Förhoppningsvis kan jag ha en Standard Highwheels Tourer när våren kommer så att jag kan träna ordentligt. Det här kommer bli hur kul som helst!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.