Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Snart dags för Cabin Fever

Långhelgen 2-5 maj arrangerar min cykelklubb La Lepre Stanca Sveriges första Bikepacking Grand Prix CABIN FEVER. Tanken med eventet är att det skall vara hyggligt lättillgängligt och kunna verka som en inkörsport till ett tyngre missbruk av långa osupportade cykeltävlingar. Loppet kommer vara osupportat men utgå från en basecamp i Jönköping varifrån man kör så många av loppets fyra loopar som möjligt. I basecamp kan man ha tält, mat, reservdelar, kläder m.m. så man behöver inte ha med sig så värst mycket ut på looparna. Detta tror vi sänker tröskeln en hel del då du i princip kan köra loppet med en MTB, CX, gravelbike eller liknande, en liten ryggsäck och en GPS eller telefon med navigeringsapp. Det kommer även finnas möjlighet att ställa upp som par eller i lag om tre för de som hellre gör saker tillsammans än på egen hand. Looparna är av varierande längd och karaktär och kommer om allt går enligt plan vara okända intill dess att du fullföljt föregående. Du kommer alltså först få GPX-filen till loop 2 när du kört loop 1. Det är ingen tävling utan skall ses mer som en utmaning där du själv avgör hur många loopar du försöker köra. De som satsar på alla 4 hoppas vi kommer få en riktig utmaning. Looparna kommer gå på alltifrån asfalt och grusvägar till stökiga vandringsleder med en del hike-a-bike så vi får väl se efteråt vad som i slutändan blev det bästa cykelvalet. Osupportat innebär i stora drag att allt som inte är tillgängligt för alla deltagare är förbjudet. Du får alltså handla mat i affärer, sova på hotell, reparera cykeln i en cykelverkstad men det är inte tillåtet att sova hemma om du bor på lämplig plats eller äta middag hemma hos mamma om hon bor utmed rutten. Däremot skulle det vara tillåtet att äta hos mamma om hon bjöd in samtliga deltagare.

Så vad väntar du på? Startavgiften är bara 500kr. Passa på att prova på osupportad långdistanscykling och upplev Jönköpings Län från sadeln. Ganska mäktigt att ha varit med under första upplagan dessutom.

Mer info här.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.