Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Stora varvet runt Sommen

Blev en fin tur i lördags. Lite små justeringar bara så är Stancas 400k ännu lite bättre. Jag och Marcus rullade själva österut medan huvuddelen av cyklisterna drog söderut på 600k. Till Eksjö gick det lätt med vinden i ryggen. Alla backar i Astrid Lindgren land på väg till Vimmerby gjorde att det kändes att vi cyklade på lite tyngre stålcyklar. Till vår stora sorg upptäckte vi att macken i Vimmerby där Sölve fick varma filtar och lite värme för några vårar sedan stängt butiken så det blev lite inköp på ICA istället. Strax före Åsunden blev vi passerade av ett glatt gäng från Team Rynkeby så vi åkte lite snålskjuts i vinden. Efter 24 mil blev det pizza i Linköping som vanligt åtföljt av matkoma längs Göta Kanal. Vi belönades dessutom med en rejäl regnskur som fick oss att söka lite skydd under ett tak. I Motala efter 30 mil stannade vi för att fylla på med vätska och energi samt dra på lite varmare kläder för natten. Natten blev en ganska kärv historia med 11 mils bitvis ganska byig och hård motvind. Tur vi hade bra med kläder och lite koffeintabletter att liva upp stämningen med.

Foto: Marcus Carholt
Foto: Marcus Carholt
Foto: Marcus Carholt
Foto: Marcus Carholt

Filmen från turen visar som vanligt bara när solen skiner men det får ni ha överseende med. Vi gör vårt bästa för att inte skrämma bort eventuella blivande randonneurer.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.