Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Svenska Cykelmässan

Cykelintresserade i Sverige har väl knappast missat att det var Svenska Cykelmässan i Göteborg fredag till söndag. Mässan alternerar mellan Stockholm och Göteborg och i år var det Svenska Mässan som gällde. Cycling Plus och Allt om MTB var där med chefredaktör Henrik och så var jag där lördag och söndag. Jag tog cykeln dit på fredagen och fick till årets första längre tur på 195km. Snöblandat regn, lätt regn, kaffe och semla i Taberg, uppehåll, motvind, regn igen, lasagnekoma i Borås och 6 mil till innan jag var framme. Ovant att cykla långt igen men gött att komma igång med längre turer. Hittade mindre vägar, mestadels asfalt och passade på att reka lite inför sommarens höghjulingsäventyr.

Mässan då?

Jovars. Jag tycker utbudet var helt okej. Stor variation. Mycket elcyklar som väntat men oväntat mycket e-MTB. TREK hade en fin monter med värstingcyklar, Merida, CUBE, Specialized Concept Store m.fl. var representerade. Tillbehör och delar från många märken fanns på plats. Några butiker körde mässpriser så folk kunde fynda. Henrik Orre bjöd på finkaffe och sålde böcker. Cykeldestinationer som Isaberg, Cykling i Dalarna, lederna i Södra Sverige och Cykelfrämjandet informerade om cykelturer. Ett relativt stort och väl använt testområde där man främst kunde testa olika elcyklar fanns uppbyggt med olika typer av hinder. Utöver allt detta fanns det även en scen där det bl.a. förelästes om vad som krävs för att köra cykelvasan på en viss tid, cykelturism i Sverige och Fredrika Eks fantastiska cykeläventyr runt jorden. Det fanns mycket att göra och olika saker som borde kunna tillfredsställa de flesta.

I vår monter snackade vi cykling, prylar, sålde prenumerationer och lösnummer. Jag hade riktigt trevligt och min packade Salsa Cutthroat inbjöd till många samtal med såväl nya bekantskaper och folk jag träffat tidigare. Tack alla ni som kom förbi och snackade, jättekul och otroligt kul att få så mycket positiv feed-back från läsare av bloggen och följare på framförallt Instagram och dot-watchers. TACK!!

Hur kan mässan bli ännu bättre då? Finns säkert många förslag på detta men här kommer mina tankar. Till att börja med så måste jag bara skriva att jag tycker det är fantastiskt roligt att vi har en cykelmässa i Sverige och att vi alla bör göra vad vi kan för att den ska fortleva.
* Utveckla föreläsningsdelen ännu mer med bra föreläsare och varierande ämnen. Bara att höra Fredrikas föreläsning tycker jag motiverade ett besök på mässan.
* Workshops likt förra året i Stockholm saknade jag. T.ex. skulle man kunna köra olika mekkurser, foto- och filmkurser.
* Filmvisning av cykelfilmer.
* På något sätt möjliggöra för mindre, nischade tillverkare, distributörer eller arrangörer att vara med. Just nu känns det som att det är för dyrt för dem att ställa ut.
* Spektakulär cykeltävling i samband med mässan för att det ska hända mer.
* Undvika att lägga mässan samma helg som Copenhagen Bike Show. Känns onödigt att konkurrera om besökare och utställare.

Det var mina tankar. Nu hoppas jag bara på en ännu bättre mässa nästa år.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.