Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Sweden 3 Days och ett filmtips

Det här ser ju helt magiskt ut. Sista helgen i Juni arrangerar Standard Highwheels tillsammans med nystartade Höghjulingsklubben höghjulingsrace i dagarna tre under namnet Sweden 3 Days.

Tävlingarna genomförs i Skåne med hotell Ystad Saltsjöbad som bas. Fredagen den 26:e Juni inleds med ett 10km långt individuellt tempolopp på avstängd landsväg, därefter bussas åkarna till Lund där det körs varvlopp under kvällen. På lördagen är det istället Ystad som står värd för varvlopp och under söndagen avslutas det hela med ett 2 timmars race på Björkabasen. Varvet på Björka är 5km långt och det är helt platt. Självklart skall bästa cyklist koras genom någon form av poängsystem. Pelle på SHW som ligger bakom arrangemanget verkar ha snickrat ihop ett riktigt trevligt evenemang och fått med sig destinationer och sponsorer. När Pelle tidigt pratade om sin idé ville han skapa ett helhetsevenemang där åkarna skulle få känna sig som proffs. När man läser om Sweden 3 Days så känns det som att han är på god väg att nå det målet. För 200€ ingår hotell i 4 nätter, alla race, flera måltider, transporter mellan arenorna, tröja m.m. m.m. Det här känns helt klart som ett evenemang jag inte har råd att missa och för er som ännu inte skaffat er en höghjuling så fick ni nu ytterligare en anledning.

Blir kul att se hur länge jag orkar hålla hjul på Kippel i sommar.

Filmtipset känns ganska givet efter att den senaste filmen om The Transcontinental Race släppts. Filmen heter Onboard the Transcontinental Race och innehåller film och stories från TCRNo4, TCRNo5 och TCRNo6. Jag kollade på den igår kväll och bara nostalgin var lätt värt 115kr. Filmen är riktigt välgjord och skildrar äventyret på ett riktigt bra sätt. Gillar man cykling, vackra vyer, misär och trötta cyklister är det en väl investerad timme och hundralapp.

Vi hörs!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.