Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Sweden Bike Expo och avsaknaden av bikepackingprylar.

Nu är jag hemma igen efter två roliga dagar på Sweden Bike Expo. Jättekul att det finns en riktig konsumentmässa för cyklister i Sverige och riktigt kul att mässan blev så pass bra. Under fredagen var det hyggligt med folk under hela dagen och i lördags var det jättemycket folk. Det kändes som att de flesta var nöjda både bland utställare och besökare med vad som erbjöds. Utöver att kolla på cyklar, komponenter, kläder m.m. så kunde man som besökare ta del av ett gediget föreläsningsprogram som Lisa på Pepup sytt ihop, träffa världsmästare och legender, prata om tävlingar och resor och även testa på elcyklar m.m. Det fanns minst sagt att göra under en dag eller kanske två om man var riktigt inbiten.

IMG_4311 IMG_4312 IMG_4309

IMG_4310
Erik Abrahamsson presenterar Abloc Winter Challenge. Grymt kul att vi får lite nya arrangemang i cykelsverige.
IMG_4313
Renata pratar om kroppchallenge, inte utan att det suger lite i äventyrstarmen…
IMG_4316
Magnus Ormestad som driver podcasten Husky blev intervjuad. Kul att få se hur rösten såg ut efter alla de timmar jag lyssnat på Magnus under distanspassen.
IMG_4317
Robert Linberg pratade om multisport och Adventure Racing.

IMG_4314

Jag berättade om The Transcontinental Race under fredagen för ett trettiotal åhörare. Ganska svårt att sammanfatta 14 dagars cykling på en halvtimme men jag gjorde ett tappert försök. För de som var mer intresserade att snacka packväskor, navdynamo eller ilskna hundar så fanns jag och cykeln i TREK´s monter under båda dagarna. Trots hård konkurrens i montern från legenden Gary Fisher så var det ändå väldigt många som ville veta mer om bikepacking och snacka cykeläventyr. Min cykel med packväskorna stack ut ordentligt och många blev nyfikna. Thomas Jennebo från cykelradion stannade till och gjorde en kortare intervju under lördagen. Avsnittet kommer upp den 22/3. Thomas kom tillbaka igen ytterligare en gång och ville prata lite mer om packväskorna då han var sugen på att cykla under flera dagar i rad med racer och lätt packning från hotel till hotel. Detta är ett sätt att cykla som fler skulle prova på som alternativ till att utgå från samma plats under en veckas läger. TREK hade även med sig en 920 som många var intresserade av och jag tror att den typen av cykel kommer att slå igenom ordentligt inom några år.

IMG_4298 IMG_4301 IMG_4303 IMG_4304

Det jag tycker saknades på mässan var framförallt cyklar och prylar för touring och bikepacking. Det fanns mängder av vassa landsvägscyklar och mountainbikes för tävling och snabb träning och en jätteavdelning med elcyklar och lådcyklar men utöver min cykel med packväskor från Apidura, TREK´s 920 med panniers och Göran Kropps 20 år gamla Crescent med tillhörande kärra så fanns det inte så mycket för den äventyrslystne cyklisten. Jag tror att detta kommer att ändras och inom några år så har bikepackingtrenden hittat hit från andra sidan atlanten och vi kommer se flera fullutrustade fatbikes och andra cyklar laddade för äventyr.

IMG_4306

Kom ihåg var ni läste det först…

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

  1. Jag var inne en snabbis i fredags men hade inte tid att stanna till hos dig. Var där idag igen men då var du inte där. Synd. Hade varit kul att byta några ord.
    Det jag saknade på mässan (förutom flertalet cykelmärken) var ”inspiration”. Att få gå dit och få nya ideér.

    1. Det var ju synd Tobias att vi missade varandra. Jag hoppas mässan får fäste och blir ännu bättre och bredare till nästa år. Kudos till alla, arrangörer, utställare och besökare som gjorde den till en så pass bra mässa som det ändå blev.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.