Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Traditionsrikt årsavslut

2019 är på god väg att ta slut och cykelmässigt har jag haft ett riktigt händelserikt år där höjdpunkterna varit:

Cabin Fever I början av fjärde och sista loopen.
Varberg
MBA2019
  • Cabin Fever. Första upplagan av La Lepre Stancas eget Bikepacking event. Jag var delaktig i planeringen och hade även den stora förmånen att få genomföra äventyret. Grymt kul och till 2020 växlar vi upp, läs mer och anmäl er här.
  • #120milpåhöghjuling. Mitt sommaräventyr på höghjulingen blev en riktig höjadre. Jag var ute i 10 dagar, träffade underbara människor, cyklade på fina leder och samlade in över 50.000kr till Barncancerfonden.
  • MoroccoBikeAdventure. Cykeläventyret i Marocko blev precis så häftigt som jag hoppades. Fantastiska grusvägar, hårt som bara den och minnen för resten av livet.

Planerna för 2020 är inte spikade än. Jag har lite ideér men jag har varit ganska tömd efter Marocko så har inte riktigt velat spika kalendern. Innan jag gör det så skall dock 2019 avslutas helt enligt traditionen.

För femte året i rad kommer jag köra AblocWinterChallenge den 28/12. En hyllning till vintercykling på drygt 30 mil på vintercykel med dubbdäck, skärmar och massor av fika. Jag kör som ledare i en av de långsammare grupperna där vi får möjlighet att njuta lite extra av en lång dag ute. I år blir det lite extra trevligt då vi kommer cykla på nya vägar och inte runt Vättern. Vädret ser ut att hamna kring 0 grader, jag hoppas att det fryser på lite under natten så att grusvägarna blir hårda. Just nu är det ganska kladdigt i Småland.

Vintercykeln med ny bakväxelwire efter utmärkt service från Öster Cykel i Jönköping
Förra året var det visst lite vitt på sina ställen.

Utöver detta kommer jag göra ett försök att samla ihop minst 500km utecykling mellan julafton och nyårsafton för att fullfölja Rapha Festive 500. I år är det tionde gången det här körs och jag kör för sjätte gången i rad. Den här utmaningen blir bra mycket enklare om man kör AblocWinterChallenge och bara behöver komplettera med några kortare rundor.

GOD HJUL!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.