Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Uppgraderingar och förbättringar

Jag är ju anmäld till Morocco Bike Adventure i Oktober och har redan så smått börjat fundera på och även skaffa lite nya prylar till loppet. Förra året var ju första racet med min Salsa Cutthroat och även om jag till stora delar var nöjd med hur allt funkade under French Divide så finns det ju alltid förbättringspotential. Marocko lär ju kunna bli lite mer isolerat och öde så jag försöker förbereda mig på det. Att börja redan nu med prylarna känns nödvändigt. Med försenade leveranser och annat strul vill jag ändå ha gott om tid att köra in mig på grejerna och bestämma hur jag ska göra. I detta inlägg blir det lite tankar om cykeln.

Som sagt, det blir min Salsa Cutthroat. Tror att det kommer vara ett bra val med lite förbättringar.


Största ingreppet blir ett nytt hjulset med dynamo. Jag vill slippa hänga upp mig på batterier, powerbanks och möjlighet att ladda. Det kommer bli riktigt skönt att slippa det huvudbryet. Fälgarna är beställda, det blir Curve Ride i kolfiber som jag skaffat via Girocycles i London. Tror att det kommer bli utmärkt, valde den lite tåligare varianten som ska klara 120kg cyklist och kommer dessutom köra 32 ekrar. Nav blir Son dynamo fram och bak har jag precis köpt ett Onyx. Det ska bli riktigt kul att testa Onyx som har en helt unik frihjulslösning, runt 150 gram tyngre än andra nav men ljudlöst, greppar direkt och risken för frihjulshaveri verkar minimal. Öster Cykel kommer få förtroendet att bygga hjulen, de har levererat mästerlig klass på tidigare hjul så jag är inte orolig.
Elektroniken blir k-lite från gurun Kerry Staite. Lampor gjorda för bikepacking, usb-laddare och rejäla kablage. Jag har inte testat k-lite själv men aldrig läst eller hört något negativt. Jag har inte varit helt nöjd med usb-laddaren från Supernova jag kört med tidigare så det ska bli kul att testa lite nytt.

I övrigt är det inga större förändringar. Jag kommer byta till en 32-klinga fram, troligen oval. Körde med 34 i Frankrike och kan nog tänka mig ett snäpp lättare. Har även köpt ett Salsa Cowchipper styre i kolfiber. Samma modell som original på cykeln men i kolfiber. Tror och hoppas på lite mer komfort än i aluminiumstyret. Utöver det så blir det bara lite nya slitdelar och kanske någon eller några nya väskor, beror lite på hur mycket packning jag kommer fram till att jag behöver ha med mig på cykeln.

Jag återkommer kring övriga förändringar på sovutrustning m.m. i ett kommande inlägg.

#levförfan

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

2 kommentarer

  1. Tänk vilken otrolig kunskap och erfarenhet du bygger upp, med alla resor, och förberedelser för dessa. Håller med dig så mycket, i taggen #levförfan, hoppas att fler människor kommer få känna känslan, när man verkligen gör det man tycker om i livet. Ta hand om dig i missionen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.