Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Upplevelsebaserat träningspass och veckans filmtips.

Jag är fortfarande kvar i Karlskrona på jobb och vi har haft ännu en dag med givande dykningar. Direkt när vi var klara för dagen så stack jag och Joel till hotellet för ett snabbt byte till cykelkläder. Cyklarna lastades ur bilen och vi rullade ut ur staden på en runda som jag planerade igår kväll. Himlen sprack upp under eftermiddagen och vi hade strålande sol och blå himmel. Här nere är våren verkligen på gång, hoppas nu att den kan komma hemma på höglandet också. Dagens 45 km långa runda innehöll verkligen det mesta. Vi började i centrum med cykelbanor, rödljus och efter en liten felkörning en riktigt lång trappa som vi fick ta oss nerför.

IMG_4241

Efter det trampade vi ut på landsbygden på små asfaltvägar ibland åkrar och öppna landskap. Lite kontakt med havet hade vi också på några platser innan vi svängde av mer inåt landet och bytte till grusvägar och skog. För att krydda äventyret lite till så övergick grusvägen i skogsbilväg/stig innan vi kom ut på asfalt igen och kunde svänga av tillbaka in mot Karlskrona. Jag fick lite flashbacks från TCR när det jag trodde var grusväg på satellitbilderna visade sig vara terrängfordonsväg i verkligheten och Joel tyckte det var roligt trots 23 mm däck.

IMG_4245 IMG_4252 IMG_4253 IMG_4254

Vi svängde in på en helt fantastiskt fin liten asfaltsväg som gick förbi en pampig gård och kantades av vackra stenmurar. När vi tagit oss in i Karlskrona kunde vi inte med annat än att trampa upp till en utkikspunkt. Självklart skulle det spännas lite vader och Joel utmanade om bergspriset. På toppen njöt vi lite av utsikten innan vi rullade tillbaka. Bra avslutning med en kort backintervall innan de avslutande tre kilometrarna tillbaka till hotellet.

IMG_4255 IMG_4257

Jag gillar verkligen när träningspassen blir lite äventyrliga och lustbetonade. Det är så mycket roligare att cykla på nya vägar där det inte alltid blir som man har tänkt sig. Får man sedan lust att bränna av en spurt eller två så får man ju lite intervallträning på köpet.

På tal om äventyr och att inte fastna för mycket i rutiner så bjuder jag på en länk till en helt underbar och tänkvärd liten film.

Hoppas ni gillar den…

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.