Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

wandrer.earth

Lite sen på bollen kanske men jag har efter tips från Marcus som skannar Cyclingtips bättre än vad jag gör roat mig en del med den här tjänsten.

I Augusti 2019 publicerades en artikel på cyclingtips om tjänsten wandrer som strax därefter krashade och sedan har sett en rejäl ökning av antalet användare. Wandrer är en tjänst som hämtar data från ditt Stravakonto för att presentera alla unika vägar du cyklat på dels på kartor, men även på olika leaderboards som går att sortera från kommun upp till hela världen. Du får alltså en världskarta med alla vägar du cyklat på vilket är ganska kul. Det finns någon form av filter som tar bort motorvägar och även mindre vägar och stigar. Efter lite utforskande här hemma så kan man trots detta hamna på stigar som inte är cyklingsbara.

Min världskarta saknar nån tur i Tyskland och Danmark men det går nog leva med.
Leaderboarden över Nässjö kommun.

Jag tycker att det här är ganska roligt och att kunna se hur lite jag egentligen utforskat här hemma är sporrande. Jag har passerat 50% i Nässjö kommun nu och planerar ibland ett distanspass efter nya vägar. Idag trampade jag t.ex. runt i stans villakvarter där jag tidigare inte cyklat och fick ihop 21 nya kilometrar.

Lite märklig strava-aktivitet.

Tjänsten är än så länge gratis och det är bara att koppla ihop sitt Strava-konto, vänta några dagar på att all data skall processas och sedan botanisera bland kartor och leaderboards.

Mycket nöje!

Tags : stravawandrer
Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.