Randobloggen
Svenska Cycling Plus
Randobloggen

Youtubeföreläsning och Cabin Fever prep.

Dert här blir ett inlägg helt och hållet präglat av nuvarande situation med pandemin. Till att börja med så deltog jag i friluftsbutiken Uthusets årliga mässa Fair Enough som hölls i helgen. Årets mässa i Skärstad hade en lite annorlunda utformning då den hölls på nätet i stället för på plats i och kring butiken. Jocke, Kajsa, inbjudna leverantörer, föreläsare m.fl. fyllde youtubekanalen både med livestreamat material och bandade föreläsningar och clinics.

Studion strax före inspelning
Vikanmat bjöd på utemat efter fredagens inspelningar

Imponerande insats att få till det här istället för att bara lägga sig platt och ge upp. Jag har kollat på lite av materialet och det jag sett är helt klart sevärt. Det finns säkert en hel del för den friluftsintresserade att ta del av. Själv spelade jag in en föreläsning om bikepacking i fredags som sedan släpptes i lördags. Det var en utmaning värre än att cykla 250 mil genom Atlasbergen att föreläsa inför en kamera utan publik och det kändes bitvis rejält styltigt. Hoppas ni som tittar på den trots allt tycker att det är uthärdligt. Jag tror och hoppas mycket på det här formatet med digitala mässor där man själv när man vill kan ta del av det som presenteras på mässgolvet utan att behöva resa land och rike runt. In och botanisera bland allt trevligt på uthusets YouTube.

Här är föreläsningen

För att fortsätta på Coronatemat så skulle det nu till Valborgshelgen varit dags för den andra upplagan av Cabin Fever. Nu blev det ju av förklarliga skäl inte så men jag tänker göra som Uthuset och inte vika ner mig för det. Det blir ett äventyr i egen regi på de 4 looparna runt Jönköping med start torsdag morgon och förhoppningsvis målgång nån gång under söndagen. Planen är att köra alla looparna i rätt ordning och testa det som är nytt och förfinat sedan premiärutgåvan. 70 mil av småländska småvägar, stigar, vindskydd och utesovsmys. Till den sista loopen planerar dessutom Calle och Marcus med att vara med så då blir det lite extra camp vibes i Bauerskogarna. Här har ni en länk till Cabin Fever rutten.

Det var allt för den här gången. Ta hand om er där ute och cykla försiktigt.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.